Lectori

null

Lectori

Linda Horspool

Linda Horspool a primit diploma de medic veterinar de la Universitatea Veterinară din Glasgow, Scoția, în anul 1988. A finalizat programul de doctorat în farmacologie ecvină la aceeași universitate în 1992. Dr. Horspool este și absolventă a Colegiului European de farmacologie și toxicologie veterinară și un specialist recunoscut al Colegiului Regal al Medicilor Chirurgi Veterinari (RCSV) în farmacologie și toxicologie. A petrecut șase ani în cabinetul mixt și pentru animale de companie și un an predând farmacologie veterinară înainte de a se alătura companiei International Bv din Boxmeer, Olanda, unde este Director de Servicii Tehnice pentru animalele de companie și produse ecvine. A publicat peste 90 de articole de specialitate, rezumate și capitole de carte, precum și articole de analiză pentru numeroase jurnale.

Mike Willard

A absolvit în 1975 Universitatea A&M din Texas, Colegiul de Medicină Veterinară. Și-a făcut stagiatura și doctoratul la Universitatea de Stat din Kansas și rezidențiatul pe Medicină Internă la Universitatea de Stat Michigan. Apoi, Dr. Willard a predat cursuri la Universitatea de Stat din Michigan, Universitatea de Stat din Mississippi și Universitatea A&M din Texas. În prezent este Profesor Principal și Profesor Emerit în științele clinice pentru animale mici și se specializează în gastroenterologie, hepatologie, pancreatologie și endoscopie (flexibilă și rigidă). Dr. Willard are o vastă experiență în enteropatiile cu pierdere de proteine și problemele gastrointestinale ale câinilor de sanie din Alaska. Este editor asociat la Jurnalul de Medicină Internă Veterinară. Dr. Willard a predat cursuri timp de peste 3.500 de ore cu invitați de nivel post-universitar pentru educație continuă (la nivel național și internațional), are peste 80 de publicații de referință și peste 140 de capitole de cărți tipărite.

Dawid Janczak

Specialist în cadrul Departamentului de Parazitologie și boli cu transmitere vectorială al Institutului Național de Sănătate Publică - Institutul Național de Igienă din Varșovia. A absolvit în 2014 Facultatea de Medicină Veterinară la Universitatea de Științe din Varșovia. Este membru al Societății Parazitologice din Polonia și al Asociației ESCCAP din Polonia. Interesele sale științifice sunt axate pe infecțiile cu Toxoplasma gondii în rândul oamenilor și animalelor, dar și pe bolile cu transmitere vectorială cu evoluție neobișnuită la câini și pisici. Este coautor al ghidului și atlasului de diagnostice pentru infecțiile parazitare gastrointestinale la câini, pisici, mamifere mici și reptile (titlul în limba poloneză: Parazytozy Jelitowe. Przewodnik diagnostyczno-terapeutyczny. Psy, koty, małe ssaki, gady).

Holger Volk

Holger este Șeful Departamentului de Științe și Servicii Clinice de la Colegiul Veterinar Regal (RVC), Profesor de Neurologie Veterinară și Neurochirurgie și fost Președinte al Colegiului European de Neurologie Veterinară. A absolvit Facultatea de Medicină Veterinară din Hanovra în 2001, unde și-a făcut și doctoratul în neurofarmacologie, studiind mecanismele de bază ale epilepsiei rezistente la medicamente. Apoi și-a încheiat instruirea clinică de specializare printr-o stagiatură și un rezidențiat în Neurologie și Neurochirurgie la RVC. Holger este cunoscut pe plan internațional pentru activitatea sa în domeniul malformațiilor Chiari/siringomieliei și al epilepsiei. Holger a fost Președintele Asociației International Veterinary Epilepsy Task Force, care a publicat recent șapte declarații consensuale privind epilepsia canină și felină și a fost copreședinte al declarației consensuale recent publicate de ACVIM privind tratamentul medical al epilepsiei. A fost destinatarul mai multor premii Jim Bee pentru excelență în instruire, al prestigiosului Premiu Bourgelat din partea BSAVA și al Premiului Internațional pentru Sănătatea Canină oferit de Kennel Club. A publicat numeroase cărți și capitole de carte, peste 180 de articole și 120 de rezumate pentru conferințe, se ocupă de revizuirea mai multor articole pentru diverse publicații și participă deseori în cadrul circuitului internațional de conferințe.

Michał Ceregrzyn

A absolvit în 1994 Universitatea Agricolă din Varșovia, Facultatea de Medicină Veterinară. După studiile de doctorat la Departamentul de Farmacologie și Toxicologie, a urmat cursurile post-doctorale în neurofiziologia tractului gastrointestinal la Universitatea Shizuoka din Japonia și Universitatea Tehnică din Munchen, Germania. La revenirea în Polonia, a continuat activitatea științifică la Academia Poloneză de Științe. Este autorul a peste 40 de publicații de specialitate, cărți și capitole de carte. Din 2005 a început activitatea în domeniu, fiind Manager de comunicații tehnice la corporația Mars. Din 2016 este Manager Tehnic Regional la MSD Animal Health. Își continuă practica veterinară privată, unde se concentrează pe experiența sa în gastroenterologie și dietetică la câini și pisici.