Előadók

null

Előadók

Linda Horspool

Linda Horspool 1988-ban szerezte állatorvosi diplomáját a Glasgow-i Egyetem Állatorvostudományi Karán Skóciában. 1992-ben PhD fokozatot szerzett a lovak farmakológiája programban ugyanazon egyetemen. Dr. Horspool a European College of Veterinary Pharmacology and Toxicology-n is diplomát szerzett és az RCSV elismert szakorvosa a farmakológia és toxikológia területén. Hat évet töltött vegyes- és társállat praxisban, valamint egy évig tanított állatorvosi gyógyszertant mielőtt csatlakozott az Intervet International bv-hez Boxmeer-ben, Hollandiában, ahol a társállatok és lovak számára készült termékek Technikai Szolgáltatási Igazgatójaként dolgozik. Több mint 90 szakértői cikket, összefoglalót és könyv fejezetet publikált, valamint számos folyóirat részére vizsgált felül cikkeket.

Mike Willard

1975-ben végzett a Texasi A&M Egyetem Állatorvostudományi Főiskoláján. Gyakornoki és mesterképzését a Kansasi Állami Egyetemen, belgyógyászati rezidensképzését pedig a Michigani Állami Egyetemen végezte. Ezt követően Dr. Willard a Mississippi Állami Egyetemen, a Texasi A&M Egyetemen és a Michigani Állami Egyetemen kapott kari kinevezést. Jelenleg a Kisállat Klinikai Tudományok szenior professzora és emeritus professzora, valamint a gasztroenterológiára, hepatológiára, pancreatológiára és endoszkópiára (hajlékony és merev) szakosodott. Dr. Willard széleskörű tapasztalattal rendelkezik a versenyző alaszkai szánhúzó kutyák fehérjeveszteséges enteropáthiájával és gasztrointesztinális problémáival kapcsolatban. Az Állatorvosi Belgyógyászat Lapjának társszerkesztője. Dr. Willard meghívott előadóként több mint 3500 órányi posztgraduális továbbképzési előadást tartott (országos és nemzetközi szinten), több mint 80 hivatkozott publikációt jegyez és több mint 140 könyvfejezete jelent meg nyomtatásban.

Dawid Janczak

A Parazitológiai és vektorok által terjesztett betegségek osztályának szakértője az Országos Közegészségügyi Intézet - Országos Higiéniai Intézetben Varsóban. 2014-ben végzett a varsói Élettudományi Egyetem Állatorvostudományi Karán. A Lengyel Parazitológiai Társaság és az ESCCAP Lengyelországi Szövetségének tagja. Tudományos érdeklődési körének középpontjában az emberek és az állatok körében előforduló Toxoplasma gondii fertőzések állnak, valamint a vektorok által közvetített szokatlan lefolyású betegségek kutyákban és macskákban. Társszerzője a Kutyák, macskák, kisemlősök és hüllők gasztrointesztinális parazitafertőzéseinek útmutatója és diagnosztikai atlaszának (lengyel címe: Parazytozy Jelitowe. Przewodnik diagnostyczno-terapeutyczny. Psy, koty, małe ssaki, gady).

Holger Volk

Holger a Royal Veterinary College Klinikai Tudományok és Szolgáltatások tanszékének vezetője, az állatorvosi neurológia és idegsebészet professzora és a European College of Veterinary Neurology volt elnöke. A hannoveri Állatorvostudományi Egyetemen végzett 2001-ben, ahol PhD fokozatot szerzett neurofarmakológiából a gyógyszerrezisztens epilepszia alapvető mechanizmusainak tanulmányozása témában. Ezután az RVC-ben gyakornokként és rezidensként folytatott tanulmányai során szerezte meg klinikai szakorvosi képesítését a neurológia és idegsebészet területén. Holger nemzetközi ismertséget szerzett a Chiari malformációk/syringomyelia és epilepszia területén végzett munkája során. Holger elnökölte a Nemzetközi Állatorvosi Epilepszia Munkacsoportot, amely a közelmúltban tett közzé hét konszenzusos állásfoglalást a kutya- és a macska epilepszia körében, valamint társelnöke volt a közelmúltban közzétett ACVIM konszenzusos állásfoglalásnak az epilepszia gyógykezeléséről. Több Jim Bee díjat kapott kiváló oktatói tevékenységéért, valamint megkapta a BSAVA rangos Bourgelat-díját és a Kennel Klub Nemzetközi Kutya Egészségügyi díját. Több könyvet és könyvfejezetet publikált, >180 cikket, >120 konferencia összefoglalót, valamint törzsvendége a nemzetközi konferenciák körének.

Michał Ceregrzyn

1994-ben végzett a Varsói Mezőgazdasági Egyetem Állatorvostudományi Karán. A Gyógyszertani és Toxikológiai Tanszéken végzett doktori tanulmányait követően posztdoktori tanulmányait Japánban a Shizuoka Egyetemen és Münchenben a Műszaki Egyetemen végezte a gasztrointesztinális traktus neurofiziológiája témakörben. Lengyelországba visszatérve tudományos munkáját a Lengyel Tudományos Akadémián folytatta. Több mint 40 szakértői tudományos kiadvány, könyv és könyvfejezet szerzője. 2005-ben a Mars vállalat Technikai Kommunikációs Vezetőjeként kezdett az iparágban dolgozni. 2016-tól az MSD Animal Health Regionális Technikai Vezetője. Továbbra is folytatja állatorvosi magánpraxisát, ahol szaktudását a kutyák és macskák gasztroenterológiájára és dietetikájára összpontosítja.